Tjedan argentinskog tanga na Akademiji Čapljina

 

Pod pokroviteljstvom COK “Akademija” Čapljina i plesnog kluba “ArT’n’Go”, s radošću najavljujemo novi set plesnih radionica argentinskog tanga s plesnim instruktorom Metin Yazir.

 

Metin Yazir je međunarodni majstor – učitelj argentinskog tanga. Tango je usvojio kao životni stil, smjernice samouvažavanja, uvažavanja partnera, kao i svih drugih.

 

Cilj mu je da proširi krug zainteresiranih osoba za ovim plesom i glazbom, kako bi prenio ovaj jedinstveni umjetnički izričaj svima koji su voljni da hrabro zakorače i dopuste da ih tango transformira, koji tragaju za srećom, zdravljem i ispunjenjem.

 

Pristup tangu mu je jedinstven, zabavan i direktan. Tango ne vidi kao monolog, nego kao dijalog i sponu između dvoje neovisnih i aktivno uključenih pojedinaca povezanih da budu jedno. Njegova pažljiva analiza kretnje i interakcije između partnera, i inspirirajući stil prezentacije su mu priskrbili divljenje tangerosa širom svijeta.
Koncepti invite & embrace – vođe (leader) i pratioca (follower) doživljavaju međusobnu preobrazbu u koncepte poziva i prihvaćanja istih.

 

Ovo izraženo poštovanje prema ženama je temelj njegove vizije – uključivost: svi mogu plesati tango, bez obzira na dob, porijeklo ili tjelesnu gradu noseći viziju jedinstva, lomeći društvene, osobne i kulturne barijere. Istina, profesionalni izvođači su ti koji približavaju umjetnost tanga široj publici, no tango još uvijek pripada običnim ljudima od kojih je potekao.

 

Tečaj će održati u prostorijama COK “Akademija” Čapljina od 08. do 12. svibnja 2019. godine s početkom u 20:30 sati.