FOTO | Polaznici škole crtanja i dizajna održali prvu likovnu koloniju

 

Unatoč školskim praznicima, polaznici škole crtanja i slikanja nastavljaju marljivo raditi i upuštaju se u nove avanture. U organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnike u Federaciji Bosne i Hercegovine pod vodstvom Ane Šimić i Megi Kunštek, danas je održana prva likovna kolonija za polaznike tečaja, prilagođena za sve uzraste.

 

Jednodnevna kolonija se održala u Mogorjelu, koji je jedinstven arheološki spomenik iz rimskog doba, smješten u neposrednoj blizini Čapljine. Ovaj spomenik je sigurno jedan od najljepših zdanja kasne antičke kulture u Bosni i Hercegovini te je pravo zadovoljstvo slikati na takvom mjestu.

 

„Mala likovna kolonija je posebna prilika za mnoge da se druže i stvaraju u prirodi,jako je lijepo raditi unutar arheološkog spomenika okruženog prirodom. Polaznici ne samo da slikaju prirodu i same dijelove spomenika nego  uče o antičkom spomeniku i vrijednoj baštini koja se nalazi u blizini samoga grada.“ Naglasila je Šimić te nadodala da je boravak u prirodi izuzetno koristan  za  psihički i fizički  razvoj te da potiče kreativnost.

 

Sudionici kolonije su uživali u prirodi te slikali razne motive s građevine poput stepeništa, torkulara, zidina te predivne prirode unutar samog kompleksa.

 

Najavljena je i iduća jednodnevna kolonija, uz puno zabave, slikanja i druženja za sve zainteresirane.

 

Više informacija možete dobiti na Facebook stranici DHLU u FBiH.