Koncert Nike Zubac na violini u našoj župnoj crkvi

 

Nika Zubac (2000.) je violinistica rodom iz Mostara. Završila je preddiplomski studij Glazbene umjetnosti u Mostaru, smjer violina 2022. godine. Iste godine je pohvaljena Dekanovom nagradom za uspjeh. 2022./23. akademske godine je primljena na četvrtu godinu Muzičke akademije u Zagrebu te je iste godine nagrađena Rektorovom nagradom za akademski projekt Amfitrion. Petu godinu studija je provela u Ravenni, Italija na Conservatorio Giuseppe Verdi u klasi prof. Grazie Raimondi, u sklopu Erasmus programa razmjene studenata. Trenutno je studentica završne godine studija violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Gorana Končara.

 

Nika će svoj koncert uz klavirsku pratnju Silvije Vukojević održati u našoj župnoj crkvi u srijedu, 4. 9. 2024. godine s početkom u 19:30 sati.

 

Ulaz je slobodan.

 

Svi ste pozvani.

 

Matteo Ivan Rašić održat će koncert u našoj župnoj crkvi

 

Poslije Münchena, Beča, Milana, Rima i A Coruñae, tenor Matteo Ivan Rašić ponovo će koncertom popularnih ozbiljnih i duhovnih izvedbi počastiti građane Čapljine.

 

Sa šest godina tenor Matteo Ivan Rašić postao je član Wilten Boys’ Choir, gdje je započeo svoje prvo vokalno obrazovanje. Kao dječji sopran nastupao je na brojnim koncertima i izvodio razne solo uloge u Tirolskom državnom kazalištu u Innsbrucku, uključujući i ulogu u Janáčekovoj operi „Lukava mala lisica“. Godine 2019. započeo je studij pjevanja na Tirolskom državnom konzervatoriju, gdje je nastupao kao Ecclitico u studentskoj produkciji Haydnove opere „Il mondo della luna“. Iste godine prelazi u klasu pjevanja Johannesa Stechera na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu. Također je sudjelovao na majstorskim tečajevima kod Brigitte Fassbaender, Thomasa Hampsona, Karlheinza Hansera, Roberta Holla, Vesselina Kasarove, Linde Watson i Stephana Matthiase Lademanna. Godine 2022. osvojio je nagradu Opera for Peace na Međunarodnom natjecanju Stanisław Moniuszko u Teatru Wielki u Varšavi i nagradu Tyrolean Classical Singer Award.

 

Njegov oratorijski repertoar uključuje Bachov „Božićni oratorij“ i „Muku po Mateju“, Handelov „Mesija“, Mendelssohnovo psalmodijsko djelo „Kommt, laßt uns anbeten“ i Haydnova djela „Godišnja doba“ i „Stvaranje“.

 

Koncert će se održati u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljinu u utorak, 20. 8. 2024. godine u 20:00 sati u crkvi svetog Franje Asiškog.

 

Svi ste pozvani.

 

Ulaz je slobodan.