FOTO, VIDEO | U Galeriji “TAU” održana tribina “Istraživanja Đure Baslera i važnost i specifičnosti Gabele kao nekoć najvećeg trgovišta Bosanskog kraljevstva i Humske zemlje”

 

Večeras je u prostoru naše Galerije “TAU” magistar povijesti i arheologije Ivan Prce održao tribinu “Istraživanja Đure Baslera i važnost i specifičnosti Gabele kao nekoć najvećeg trgovišta Bosanskog kraljevstva i Humske zemlje”.

 

Tribina je bila koncipirana u dvi jedinice. U prvoj jedinici govorilo se o jednom od najvećih bosanskohercegovačkih arheologa Đuri Basleru a druga jedinica bila je posvećena Gabeli ( tal. gabella) – carina) kao jednom od najvažnijih trgovišta srednjeg vijeka.

 

Tribina je održana u suradnji s Centrom za obrazovanje i kulturu “AKADEMIJA” Čapljina i uz doprinos novoosnovane čapljinske udruge za povijest, ekologiju, turizam i kulturu – “PETKA Perunika” a održavanje tribine podržao je grad Čapljina – ured gradonačelnika, stomatološka ordinacija “dr. Boris Bukvić”, krojački salon “Igla” i uz lektorstvo i dizajna Marije Bukovac.

 

Snimku cijele tribine pogledajte na Hercegovačkom portalu.