Info dan „Kreativna Evropa“ u Čapljini

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina poziva Vas na Info dan u okviru Programa „Kreativna Evropa“ (Creative Europe), koji će se održati u ponedjeljak 18. 06. 2018. godine s početkom u 14 sati u Čapljini, u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina, Ruđera Boškovića bb.

 

„Kreativna Evropa“ je program Evropske komisije za podršku i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za razdoblje od 2014. do 2020. godine, a organizacije i ustanove u oblasti kulture iz Bosne i Hercegovine mogu se prijaviti na konkurs za književne prijevode i konkurs za projekte kulturne saradnje.

 

Cilj organizacije Info Dana je promocija Programa Kreativna Evropa i predstavljanje različitih mogućnosti za ustanove i organizacije u Bosni i Hercegovini za kandidovanje projekata na otvorene pozive za projekte u okviru ovog EU Programa. Info dan je posvećen predstavnicima svih pravnih lica- ustanova, organizacija ili preduzeća u oblasti kulture u Čapljini– javnim ustanovama kulture, kulturno-umjetničkim društvima, organizacijama civilnog društva i preduzećima koje se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umjetnicima.

 

Info Dan će voditi Aida Kalender, voditeljica Deska Kreativna Evropa BiH i stručnjakinja za menadžment u kulturi, a na Info Danu će uzeti učešće fra Mile Vlašić, predstavnik AKADEMIJE Čapljina, jedne od prvih bh kulturnih organizacija koje su nagrađene grantom iz programa Kreativna Evropa i to kao vodeći partner. Kroz prezentaciju Programa i razgovor sa fra Milom Vlašićem, prenijeti ćemo potrebna praktična znanja kulturnim radnicima kako bi se ojačali kapaciteti za pisanje uspješnih aplikacija za EU program Kreativna Evropa.

 

Info Dan se realizuje kroz saradnju Centra za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina i Deska Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina.

 

Molimo da potvrdite Vaše prisustvo na Info Danu u Čapljini e-mail adresu: akademija.capljina@tel.net.ba najkasnije do ponedjeljka 11. 06. 2018. godine.

 

Program:

14:00-14:10 – Pozdravna riječ

14:10-14:30 – Evropski projekti saradnje- opšte informacije, tematski prioriteti, upute za popunjavanje elektronskog formulara, pomoć pri traženju partnera

14:30-15:00 – Predstavljanje uspješnog projekta ARDEA Centra za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina- fra Mile Vlašić, iskustva i izazovi projekta Kreativna Evropa.

15:00-15:15 – Ostale EU inicijative u oblasti kulture- Evropska prijestonica kulture, Europa Nostra nagrade, Nagrada EU za književnost

15:15- 15:30 – Pitanja i diskusija

 

Radujemo se Vašem dolasku.