Akademija Čapljina organizira Međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA

Nakon prošlogodišnjeg prvog seminara klasične glazbe ARDEA koji je održan u Čapljini, centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina sa svojim partnerima, u sklopu programa Kreativna Europa i ovog ljeta donosi u naš grad bogat kreativni, kulturni i glazbeni program. ARDEA pruža priliku mladim talentiranim glazbenicima iz različitih zemalja da se sastaju, stvaraju važne kontakte te rade s poznatim svjetskim izvođačima. Ono što je najvažnije, mnogi mladi ljudi s velikim potencijalom, ali često nedostatnim financijskim sredstvima, će imati koristi od naših konkurentnih cijena i velike prakse i uvjeta smještaja. Broj stipendija koji pokrivaju troškove smještaja je ograničen. Polaznici iz Bosne i Hercegovine imaju stipendije u iznosu od 50%.

Naknada za sudjelovanje uključuje:

  • najmanje 3 pojedinačne lekcije s izabranim profesorom ,
  • završni koncert s odabranim sudionicima,
  • barem jedan javni nastup,
  • prostorije za vježbu,
  • certifikat magisterija.

Polaznici će imati priliku raditi sa slijedećim profesorima u ovim terminima:

Marko Zupan (flauta) – od 22. do 28. srpnja 2018. godine,

Maroje Brčić (gitara) – od 06. do 12. kolovoza 2018. godine,

Goran Končar (violina) – od 19. do 25. kolovoza 2018. godine.

Oliver Kern (klavir) – od 22. o 28. kolovoza 2018. godine.

Goran Končar, jedan od najistaknutijih hrvatskih violinista, započeo je svoju međunarodnu solističku karijeru 1982. godine. Bio je koncertni majstor Royal Philharmonic Orchestra u Londonu, Simfonijski orkestar Hrvatske radio i televizije i Zagrebačka filharmonija. Također je nastupao na mnogim koncertima s eminentnim orkestrima i dirigentima diljem svijeta.

Maroje Brčić podučava gitaru na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu i redovito daje majstorske tečajeve i predavanja te sudjeluje u žirijima na hrvatskim natjecanjima a kao solist i član dubrovačkog gitarista Trio nastupao je na svim većim festivalima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, a pojavio se i u nekoliko europskih zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Rusija, Slovenija, Španjolska i Švedska) te u SAD-u (New York, Miami, Washington, Monterey, Los Angeles, San Francisco).

Marko Zupan uživa raznoliku međunarodnu karijeru kao solist, skladatelj, orkestralni igrač, improvizator, učitelj i aranžer. Njegove česte koncertne aktivnosti odvele su ga diljem Europe, SAD-a, Japana, Kine, Južne Koree, Vijetnama i Alžira. Imao je priliku nastupiti na takvim prestižnim mjestima kao što su Berlinska filharmonija, Suntory Hall Tokyo, Wiener Musikverein, Konzerthaus Berlin, Slovenska filharmonija, Gasteig Mnnchen, Hanoi Opera House, Šangajski orijentalni umjetnički centar itd.

Oliver Kern sudjelovao je na važnim festivalima i u poznatim dvoranama diljem Amerike, Azije i Europe, a publika je prepoznala njegov rad na cijenjenim koncertnim prostorima kao što su: Musikverein i Konzerthaus Wien, Schauspielhaus Berlin, Musikhalle Hamburg, Herkulessaal München, Salle Gaveau Paris, Teatro alla Scala Milan, Auditorium St. Cecilia Rome, Dvorana stoljeća u Pekingu, Saitama Arts Center Tokyo i Seoul Arts Center.
Ovaj hvale vrijedan projekt održati će se od 22. srpnja do 28. kolovoza 2018. godine u Čapljini.

Na slijedećim linkovima možete pročitati detaljne informacije o ovom događaju:

Letak – prednja strana,

Letak – stražnja strana,

Plakat – Croatian language,

Plakat – English language.